czwartek, 12 grudnia 2013

INDYK NA TALERZU

Z licznych wiadomości jakie dostaję od Was, wiem, że czekacie na przepisy kuchni niemowlęcej, jakie serwuję Maciusiowi w naszym BLW. Zatem przedstawiam dzisiejszy obiadek Maciusia (i reszty rodziny). I znów muszę powiedzieć, że to nic "wielkiego", ale szybko, zdrowo i smacznie. Czyli tak, jak lubię najbardziej. 

Potrzebujemy (dla 4 osób)
filet z indyka 0,5 kg
2 saszetki ryżu brązowego
połowa selera
połowa cebuli
2 marchewki
2 buraki


Indyka kroję w kostkę, podsmażam na oliwie z oliwek i przerzucam do garnka. Następnie podsmażam starty na grubych oczkach seler i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Wszystko wrzucam do mięsa, zalewam gorącą wodą i dodaję pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość duszę do miękkości, przyprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Podaję z brązowym ryżem lub dowolną kaszą i ugotowanymi burakami.

1 komentarz:

  1. Witaj
    Miło mi Cię poinformować, że nominowałam Cię do Liebster Blog Award! O szczegółach dowiesz się z mojego ostatniego posta na blogu :) http://menu-mani.blogspot.com/
    Trzy moje ostatnie pytania dotyczą bloga, zatem jeśli mogę to proszę pozostaw odpowiedzi w komentarzu pod moim postem konkursowym.
    Zapraszam do zabawy oraz do zaglądania do nas na blog i fejsbuka ;)
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń