Potem była pospolita jarzynówka z kalarepką, zieloną pietruchą itd plus pieczona rybka z warzywami. No i w końcu dotarłam - cudny, kremowy koktajl na podwieczorek. Oto przepis:
- garść szpinaku
- pół avocado
- pół szklanki mrożonych malin
- pół średniej wielkości mango
- łyżka zielonej pietruszki
- łyżeczka oleju lnianego
- 1 banan
- 1 kiwi
- pół szklanki wody kokosowej
- ewentualnie przegotowana i ostudzona woda do rozcieńczenia koktajlu
Do pojemnika blendera wlewam najpierw wodę kokosową i wrzucam szpinak i mrożone maliny, a następnie długo blenduję na gładki, gęsty krem. Następnie wrzucam po kolei pozostałe składniki pokrojone w niewielkie kawałki i cały czas blenduję. Jeśli koktajl ma być do picia zamiast do spożywania łyżką można dodać dowolną ilość wody i dokładnie wymieszać.
Zapewniam, że koktajl jest fenomenalny w smaku! Dzieciaki za nim przepadają, mojemu Maluchowi mówię, że to budyń ;) Należy pamiętać o dodatku oleju, aby witaminki lepiej się wchłaniały.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz